Ser koryciński na ciepło z jarzębiną

Ser koryciński na ciepło z jarzębiną

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo często robię ser koryciński, uwielbiam go na wszelakie sposoby a tym razem postanowiłam go zjeść na ciepło w panierce z ziołami lub czarnym sezamem podany z jarzębiną lub żurawiną jak kto woli. Jest delikatny i soczysty a z jarzębiną doskonale się łączy. Polecam

 

  • 6 grubych kawałków sera korycińskiego 
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • 1 czubata łyżka bułki tartej

Trzy kawałki sera obtoczyć w suszonych ziołach następnie w jajku i bułce tartej. 

W miseczce wymieszać bułkę tartą z czarnym sezamem , obtoczyć ser w jajku a następnie w mieszance z bułki i sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów