Ser koryciński na ciepło z jarzębiną

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo często robię ser koryciński, uwielbiam go na wszelakie sposoby a tym razem postanowiłam go zjeść na ciepło w panierce z ziołami lub czarnym sezamem podany z jarzębiną lub żurawiną jak kto woli. Jest delikatny i soczysty a z jarzębiną doskonale się łączy. Polecam

 

  • 6 grubych kawałków sera korycińskiego 
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • 1 czubata łyżka bułki tartej
  • 2 łyżki czarnego sezamu użyłam  takiego
  • 1 łyżka bułki tartej 
  • 1 duże jajko 
  • 1 mały słoiczek jarzębiny
  • olej rzepakowy do smażenia

Trzy kawałki sera obtoczyć w suszonych ziołach następnie w jajku i bułce tartej. 

W miseczce wymieszać bułkę tartą z czarnym sezamem , obtoczyć ser w jajku a następnie w mieszance z bułki i sezamu. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Ser koryciński na ciepło z jarzębiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Przepisy z tych kategorii

Francuskie tosty z grana padano

Francuskie tosty z grana padan…

figmara figmara
figowe smaki

Nieortodoksyjne fondue

Nieortodoksyjne fondue

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Bundz z ziołami w oleju
1

Bundz z ziołami w oleju

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Tosty zapiekane z mozzarellą
5

Tosty zapiekane z mozzarellą

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Panierowany camembert
2

Panierowany camembert

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Serowa pasta do pieczywa z suszonymi pomidorami i oliwkami
10

Serowa pasta do pieczywa z sus…

ewuncja ewuncja
Restauracja Domowa