Schab z żurawiną i gruszkami

Schab z żurawiną i gruszkami
przepis: 1 łyżka suszonej  żurawiny 2 łyżki wódki 1 czerwona cebula 1 gruszka 3 kotlety schabowe 0,5 szklanki śmietany 30% sól, pieprz, 1 łyżeczka majeranku olej do smażenia Żurawinę namoczyć na kilka minut  w wódce. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę. Schab umyć, osuszyć,  pokroić w paski, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim mięso. Dodać cebulę,  odsączoną żurawinę i kostki gruszki. Podlać śmietaną, dodać majeranek  i dusić do miękkości.



Zdjęcie - Schab z żurawiną i gruszkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów