Schab z fasolką szparagową w sosie pomidorowym

Schab z fasolką szparagową w sosie pomidorowym
przepis:

3 plastry schabu

1 plasterek boczku wędzonego

20 dag fasolki szparagowej

pół cebuli

1 ząbli czosnku

2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka cząbru

Schab lekko zbić, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.

Boczek pokroić w niewielką kostkę.

Na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać boczek, mięso, zrumienić je, a następnie podlać wodą i dusić do miękkości.

Fasolkę szparagową ugotować w całośći dodać do mięsa razem z przecierem pomidorowym, czosnkiem wyciśnietym przez praskę i cząbrem.

Chwilę  razem smażyć. Posypać tartym parmezanem.

Zdjęcie - Schab z fasolką szparagową w sosie pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Schab z fasolką szparagową w sosie pomidorowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów