Sałatka ze szpinakiem i serem cammembert
Dzisiejsza sałatka jest bardzo wykwintna w smaku ale nie każdemu przypadnie do gustu. Kiedyś już robiłam podobną i wyrzuciłam ją do kosza. Od tamtej pory nauczyłam się przyrządzać słodkawe dressingi do sałatek, które mają w swoim składzie takie składniki jak, sery pleśniowe, szpinak czy rukola. Sos na bazie miodu oraz soczyste gruszki osładzają trochę gorzkawy smak sera i szpinaku.
Składniki:
- 2 garści szpinaku
- 1 czerwona cebula
- 1 dojrzała gruszka
- 1 trójkątny ser cammembert
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
Miód połączyć z solą, pieprzem cytryną, i oliwą. W salaterce wymieszać szpinak, pokrojony w kostkę ser, cebulę oraz gruszkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać od razu.
Smacznego:)