Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidora z anchois

Sałatka z zielonej soczewicy, awokado  i pomidora z anchois
przepis:

ok. 1 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy

1 awokado

1 pomidor

1 mała cebula

kilka filetów anchois

olej

sok z cytryny

sól, pieprz

posiekane listki bazylii

Awokado przekroić wzdłuż, usunąć pestkę, miąższ pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Pomidor pokroić także na kawałki.

Cebulę posiekać w kostkę.

Awokado wymieszać z pomidorem, soczewicą, cebulą i bazylią.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić olejem, a na wierzchu sałatki ułożyć anchois.

Zdjęcie - Sałatka z zielonej soczewicy, awokado  i pomidora z anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów