Sałatka z selera, gruszki z serem pleśniowym
przepis:
kawałek korzenia selera
1 gruszka
100 g błękitnego sera pleśniowego
2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
1 łyżka oleju z orzechów włoskich
czarny pieprz
Seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę, a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Seler odcedzić i ostudzić.
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę.
Seler wymieszać z gruszką, orzechami i olejem i dodać pieprz.
1 gruszka
100 g błękitnego sera pleśniowego
2 łyżki pokruszonych orzechów włoskich
1 łyżka oleju z orzechów włoskich
czarny pieprz
Seler obrać, opłukać, pokroić w kostkę, a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Seler odcedzić i ostudzić.
Gruszkę obrać, pokroić w kostkę.
Seler wymieszać z gruszką, orzechami i olejem i dodać pieprz.