Sałatka z jabłek na miodzie i z chrupiącymi orzechami

Sałatka z jabłek na miodzie i z chrupiącymi orzechami
Zdjęcie - Sałatka z jabłek na miodzie i z chrupiącymi orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sałatka z jabłek na miodzie i z chrupiącymi orzechami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 4 średniej wielkości jabłka
  • 1/2 cytryny
  • 2 łyżki miodu naturalnego
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
Przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180°C. Włożyć do niego na 5 minut orzechy rozłożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Uprażone wystudzić.


Rodzynki zalać wrzątkiem i zostawić na około 10 minut do namoknięcia, potem odcedzić i osuszyć.


Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Skropić od razu sokiem z połowy cytryny (dzięki temu nie ściemnieją) i wymieszać z miodem, rodzynkami i posiekanymi na mniejsze kawałki orzechami.



Przepis pochodzi z blogotowanie.blox.pl

Kategorie przepisów