Sałatka z grzybków marynowanych

Sałatka z grzybków marynowanych

Każda rodzina ma takie przepisy, które przechodzą z pokolenia na pokolenie - to jest właśnie taki przepis. Nie spotkałam jeszcze nikogo, kto zna tę sałatkę - oczywiście poza moją rodziną. Jeżeli lubicie wytrawne i ostre sałatki, to ten przepis jest właśnie dla Was.

Składniki:

słoiczek grzybków marynowanych (uwaga: muszą to być leśne grzyby, najlepiej

prawdziwki albo podgrzybki, broń Boże pieczarki)

4 ugotowane na twardo jajka

puszka groszku zielonego

1 mała cebulka

słoiczek majonezu

sól, pieprz

Grzyby osącz na sicie, dobrze opłukaj zimną wodą. Jeżeli opłukasz je za mało, po wymieszaniu sałatki otrzymasz nieapetyczne kleiste nitki. Następnie posiekaj grzyby drobniutko, i podobnie jajka oraz cebulę. Dodaj osączony groszek, majonez i wszystko dobrze wymieszaj oraz dopraw.

Najlepiej smakuje z razowym chlebem.

Zdjęcie - Sałatka z grzybków marynowanych - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów