Sałatka z fasolki szparagowej
- Wynik: 25
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 15minuty
Fasolka szparagowa jest wciąż do kupienia na targu więc tym razem zrobiłam z niej sałatkę. Nawet nie spodziewałam się, że tak będzie nam smakować. Wspaniała, letnia przekąska na upalny dzień, ale nie tylko.
Składniki- fasolka szparagowa - 300 g
- oliwki czarne - 4 łyżki
- pomidory - 2
- ser feta - 100 g
- natka pietruszki - 3 łyżki
- oliwa - 6 łyżek
- ocet z czerwonego wina - 2 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
Fasolkę umyć, obrać z końcówek, ugotować w osolonej wodzie, odsączyć.Pomidory pokroić w cząstki, oliwki w plasterki. Na talerzu ułożyć ugotowaną fasolkę, pomidory, oliwki. Pokruszyć fetę. Składniki sosu dokładnie zmieszać, polać sałatkę. Posypać posiekaną natką pietruszki. Przed podaniems chłodzić.
Smacznego:)