Sałatka chrzanowa z ananasem
Bardzo prosta i szybka w wykonaniu, z pewnością oryginalna i całkiem smaczna. Przepis znalazłam na blogu Czerwień i błękit i przez gapiostwo lekko zmodyfikowałam - zamiast 200g groszku, wsypałam cała paczkę 450g, ale nic to! Tyle tylko, że mnóstwo jej wyszło. A kto chce może jeszcze dorzucić ze dwa jajka dodatkowo, na pewno będzie jeszcze smaczniejsza.
Sałatka chrzanowa z ananasem
Składniki:
- 2 woreczki ryżu dłgoziarnistego, ugotować
- 5 jajek, ugotować na twardo i pokroić w kostkę
- 1 puszka kukurydzy konserwowej, odcedzić
- 200 - 400g ugotowanego i ostudzonego zielonego groszku - swieżego lub mrożonego (byle nie konserwowego)
- puszka ananasa, odcedzić i pokroić w kawałki
- majonez
- kwaśna śmietana
- mały słoik chrzanu
- sól i pieprz
Wszystkie składniki dokladnie wymieszac i odstawić do schłodzenia. Podawać do wędlin i pieczonych mięs.
Smacznego!