Sałatka brokułowa z pieczarkami
Ta sałatka powstała, żeby pewne produkty się nie popsuły. Ostatnio często mi się to zdarza. Kupuję coś, nie mam czasu ugotować według pierwotnego zamiaru a potem, zmotywowana wizją zepsucia i wyrzucenia produktów, po prostu muszę. Pierwszy raz chyba łączyłam brokuły z pieczarkami, w ogóle rzadko używam podsmażonych lub ugotowanych pieczarek do sałatki i to jest błąd bo podane w tej postaci są naprawdę smaczne. Tutaj, z brokułem połączyły się doskonale i odmieniły powszechnie znaną sałatkę.
Składniki:
- 1 brokuł
- 10 średnich pieczarek
- 2 jajka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować. Pieczarki pokroić na 4 części i obgotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Na półmisku układać różyczki brokuła, pieczarki oraz jajka na twardo. Składniki sosu zmieszać i polać sałatkę. Odstawić na godzinę do lodówki.
Smacznego:)