Rzodkiewki marynowane po indonezyjsku

Rzodkiewki marynowane po indonezyjsku
Zdjęcie - Rzodkiewki marynowane po indonezyjsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zaskakujące, ostre i słodkie..
A ten kolor...

Przepis z gazetki Katarzyny Pospieszyńskiej: Potrawy egzotyczne (z 1983 roku).

Rzodkiewki w zaprawie
Atar radys

Składniki:

2 pęczki rzodkiewek
sól do smaku
1/2 szklanki octu
4 łyżki cukru
1/4 szklanki wody

Rzodkiewki przepołowić, wymieszać z solą, odstawić na 20 minut, osączyć.
Ocet z wodą, cukrem i solą gotować przez 2 minuty, przestudzić.
Rzodkiewki zalać zaprawą octową, wymieszać, wstawić pod przykryciem do lodówki.
przygotować na dzień przed spożyciem.


Zdjęcie - Rzodkiewki marynowane po indonezyjsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów