Ryż curry z żurawiną i migdałami

Ryż curry z żurawiną i migdałami
Aromatyczny smaczny ryż z curry , pieczarkami ,migdałami i odrobina żurawiny .

Ryż curry z żurawina i migdałami

składniki

1 woreczek ryżu brązowego
curry Prymat ,
20 dag pieczarek
1 łyżka żurawiny
1/2 szt cebula ,
pieprz czarny mielony ,
1 łyżka oleju ,
migdały ,
bazylia (świeża) ,
Sól morska
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kosteczkę , cebule siekamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy. doprawiamy curry, solą i pieprzem do smaku. Dodajemy żurawinę. Serwujemy ozdobione migdałami i świeżą bazylią.

Zdjęcie - Ryż curry z żurawina i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów