Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała

Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała

Miałam wielką ochotę na obiad w stylu takich, przy których nie trzeba się napracować, a jest pyszny:) Pizza wydawała się rewelacyjnym rozwiązaniem mojego „problemu”. Szybko wyrobiłam więc ciasto i połączyłam z jasnymi dodatkami. Włoski purysta pewnie pogardziłby takim połączeniem, ale moim zdaniem było pyszne!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała

Agata, 2 listopada 2010

Zdjęcie - Rozmyślania przy siekaniu cebuli czyli pizza praktycznie biała - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ze wszystkich składników wyrobić elastyczne ciasto (może wymagać dodania nieco więcej mąki albo wody). Pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Cebulę pokroić w bardzo cienkie piórka, przełożyć na sitko i przelać zimną wodą. Przełożyć ją do miski, dodać cukier i oliwę.
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wyłożona pergaminem blaszkę, pokryć wszystkimi rodzajami sera, na wierzch rozłożyć cebulę. Posypać pieprzem i tymiankiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 oC, piec ok. 20 minut.

Kategorie przepisów