Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą

Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą

Bardzo lubię ciasto francuskie. Przy jego użyciu można wyczarować wiele potraw, zarówno wytrawnych jak i słodkich deserów. Dziś przedstawię Wam moją propozycję na rożki z malinami i czekoladą. Deser ten na pewno zachwyci każdego, a jego przygotowaniu nie zajmie Wam dużo czasu.
Zdjęcie - Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
150 g malin,
6-8 kostek czekolady,
1 jajko,
cukier puder do ozdoby.
Zdjęcie - Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie ułożyć kilka malin i po 1 kostce czekolady, pokrojonej w drobne kawałki. Kwadraty złożyć na pół, tak by powstały rożki (trójkąty). Brzegi ciasta dokładnie docisnąć widelcem.
Zdjęcie - Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Rożki posmarować roztrzepanym jajkiem. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Upieczone rożki wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Zdjęcie - Rożki z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego!

Kategorie przepisów