Rożki francuskie z kuskusem i łososiem

Rożki francuskie z kuskusem i łososiem

Zdjęcie - Rożki francuskie z kuskusem i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rożki francuskie z nadzieniem z kaszki kuskus w połączeniu z łososiem i kolendrą - doskonale razem się komponują są delikatne i chrupiące. Świetnie będą smakować również jako przekąska na sylwestra - lub na wigilijny stół taka odskocznia od tradycyjnych pierogów :-) polecam

  • 1/2 szklanki kuskus
  • 1 mała czerwona cebula
  • 125 g łososia wędzonego
  • garść świeżej kolendry 
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego  
  • 1 białko 

Kaszkę kuskus zalać gorącym wywarem przykryć talerzykiem i pozostawić aż napęcznieje przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni dodać do kaszki. Następnie dodajemy kawałki pokruszonego łososia i doprawiamy ostrą papką ewentualnie dodać soli i pieprzu. Całość wymieszać z jajkiem. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty i nałożyć farsz sklejać na ukos - tworząc trójkąty.  Przełożyć  na blachę wyłożoną papierem do pieczenia posmarować białkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C , piec ok 20 -25 minut do zrumienienia się. 

Smacznego

Zdjęcie - Rożki francuskie z kuskusem i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rożki francuskie z kuskusem i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Rożki francuskie z kuskusem i łososiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów