Rolady z piersi indyka z bazylią i suszonymi pomidorami
przepis:
.
4 filety z piersi indyka
4 łyżki posiekanej bazylii
4-5 plastrów suszonych pomidorów
1 cebula
olej do smażenia
sól, pieprz
.
Filety rozbić, oprószyć pieprzem i solą.
Pomidory namoczyć w szklance ciepłej wody. Kiedy zmiękną osączyć i drobno pokroić.
Cebulę pokroić w piórka.
Nie wylewać wody , w której się moczyły. Będzie potrzeba do podlania roladek podczas duszenia.
Na płaty mięsa równomiernie rozłożyć warstwę posiekanej bazylii, a na nie pomidory.
Mięso zwinąć, spiąć szpikulcami.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. obsmażyć na nim ze wszystkich stron roladki.
Następnie podlać woda pozostała od moczenia pomidorów, dosolić do smaku i dusić do miękkości.