Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą
Szybki obiad bardzo kruche i szybkie w przyrządzeniu roladki z mięsa szynki. Podane w sosie własnym z roszponką .

Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą

składniki
1/2 kg szynki
1 słoik papryka marynowana
2 cebule czerwone
Sól morska-
Pieprz kolorowy
2 łyżki musztardy
2 łyżki mąki pszennej
1 szt kostka bulionowa
liść laurowy
3 łyżki oleju roślinnego

Mięso z szynki kroimy w plasterki rozbijamy z dwóch stron. Solimy i doprawiamy pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą . Paprykę kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na początek rozbitego mięsa układamy paseczki papryki i cebuli , zawijamy w roladę spinamy wykałaczką. Rolady obtaczamy w mące i smażymy na dużej patelni. Kiedy każda strona rolady jest złocista podlewamy je bulionem i dodajemy liść laurowy. Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Następnie odkrywamy patelnię aby sos odparował i zredukował się. Podajemy z roszponką do ryżu.


Zdjęcie - Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Rolady mięsne nadziewane papryką i cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów