Roladki ze szpinakiem i ziarnami słonecznika
składniki:
2 piersi kurczaka
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 cebula
3 ząbki czosnku
ziarna słonecznika
wywar drobiowy
sól
pieprz
olej
Piersi podzielić na mniejsze porcje i delikatnie rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą i pieprzem. Poszatkowaną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozmrożony szpinak. Dusić doprawiając solą i pieprzem, dodać solidną garść ziaren słonecznika i wymieszać. Gotowy farsz układać na mięsie a następnie zwinąć, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na patelni z dwóch stron, wlać odrobinę wywaru, wsypać kolejną garść ziaren słonecznika i dusić na wolnym ogniu przez około 15/20 minut.
*patronatem akcji "Gotujemy po polsku" jest serwis zPierwszegoTloczenia