Roladki z soli w sosie kaparowym

Roladki z soli w sosie kaparowym
przepis:

 .

3 płaty soli

1 łyżka posiekanego koperku

sok z cytryny

sól, pieprz

2 łyżki kaparów

0,5 szklanki śmietany 30%

2 łyżki masła

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sole opłukać, osuszyć, przeciąć wzdłuż na dwie części, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

Koperek rozetrzeć  z łyżką miękkiego masła.

Płaty soli posmarować masłem z koperkiem, zwinąć w rulony i spiąć wykałaczką.

Ruloniki ułożyć na folii aluminiowej, a następnie  gotować na parze przez 10 min.

Połowę kaparów pokroić.

W rondelku rozgrzać łyżkę masła, dodać  posiekane kapary, chwilę smażyć, następnie dodać śmietankę.

Sos zagęścić mąką i dodać  resztę kaparów.

Zdjęcie - Roladki z soli w sosie kaparowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów