Roladki z mięsa mielonego z serem, szynką i jabłkiem

  • SKŁADNIKI:
  • - mięso mielone wołowe - 500 g
  • - jajko - 1 szt
  • - cebula - 1 szt
  • - czosnek - 1 ząbek
  • - bułka tarta - ok. 4 łyżki
  • - wędlina ( plastry ) - 4 szt
  • - ser żółty ( plastry ) - 4 szt
  • - jabłko - 1 szt
  • - sól
  • - pieprz
  • - olej do smażenia

 

Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na roladki z mięsa mielonego!

W domach często robimy takie z pieczarkami … wędliną … serem … papryką czy też ogórkiem.

Ja mam dziś dla Was jeszcze inną wersję – równie smaczną!

Roladki robi się błyskawicznie … są niesamowicie sycące … a taka wersja mięsa mielonego napewno posmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom!

Zdjęcie - Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i posiekaną drobno cebulą , czosnkiem.

Dodajemy sól , pieprz oraz bułkę tartą.

Wyrabiamy jednolitą masę

( jeśli mięso nie będzie się kleić możemy zwiększyć ilość bułki tartej).

Mięso dzielimy na 4 części , każdą kładziemy na folii spożywczej i formujemy prostokąt.

Na każdy nakładamy plasterek wędliny , plasterek sera i kawałek obranego wcześniej jabłka.

Pomagając sobie folią delikatnie zwijamy roladki i tak zapakowane ( jak cukierki ) zostawiamy na ok. 10 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Obsmażamy roladki z każdej strony i na wolnym ogniu smażymy ok. 10 minut obracając od czasu do czasu , by nie dopuścić do przypalenia.

Podajemy gorące np. z opiekanymi ziemniaczkami i surówką.

Zdjęcie - Roladki z mięsa mielonego z serem , szynką i jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy