Roladki z łososia wędzonego z kawiorem
Roladki z łososia wędzonego, nadziewane oliwkami i kawiorem... Danie lekkie, delikatne, szybkie do przygotowania, a zarazem bardzo, ale to bardzo smaczne. Proste, a zarazem wykwintne. Doskonale smakują na ciepło i na zimno. Na specjalne okazje, święta i nie tylko :)
SKŁADNIKI:
100 g wędzonego łososia w plastrach
1/3 czerwonej cebuli
2 garści czarnych oliwek
2 łyżeczki czarnego kawioru
Cebulkę i oliwki posiekaj w bardzo drobną kosteczkę.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp cebulkę i chwile podsmaż. Dodaj oliwki. Podduś razem przez 3 minuty, dodaj kawior i dokładnie wymieszaj.
Nadzienie nałóż na plasterki łososia i zwijaj w roladkę.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż w nim roladki. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
Smacznego :)