Roladki z łososia wędzonego z kawiorem
 
            
 
 Roladki z łososia wędzonego, nadziewane oliwkami i kawiorem... Danie lekkie, delikatne, szybkie do przygotowania, a zarazem bardzo, ale to bardzo smaczne. Proste, a zarazem wykwintne. Doskonale smakują na ciepło i na zimno. Na specjalne okazje, święta i nie tylko :)
 
 
 SKŁADNIKI:
 100 g wędzonego łososia w plastrach
 1/3 czerwonej cebuli
 2 garści czarnych oliwek
 2 łyżeczki czarnego kawioru
 
 
 Cebulkę i oliwki posiekaj w bardzo drobną kosteczkę.
 Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp cebulkę i chwile podsmaż. Dodaj oliwki. Podduś razem przez 3 minuty, dodaj kawior i dokładnie wymieszaj.
 Nadzienie nałóż na plasterki łososia i zwijaj w roladkę.
 Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż w nim roladki. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut.
 
 Smacznego :)
 
 
 
 

 
            