Roladki z cukinii i kabanosa
Roladki z cukinii i kabanosa z odrobina chrzanu
składniki
1 cukinia młoda,
10 dag kabanosa,
Chrzan śmietankowy Smak,
pieprz biały Prymat,
4 oliwki czarne,
koperek,
uniwersalna przyprawa
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy ,kroimy w długie paski . W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną przyprawy uniwersalnej do smaku . Na wrzątek wrzucamy pokrojoną cukinię i gotujemy ok 3 -4 min . Następnie wyciągamy i układamy na desce ,żeby ostygła. Smarujemy plasterki cukinii chrzanem i zawijamy w nią kawałki kabanosa. Ozdabiamy koperkiem i plasterkiem oliwek czarnych. Podajemy .
składniki
1 cukinia młoda,
10 dag kabanosa,
Chrzan śmietankowy Smak,
pieprz biały Prymat,
4 oliwki czarne,
koperek,
uniwersalna przyprawa
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy ,kroimy w długie paski . W garnku zagotowujemy wodę z odrobiną przyprawy uniwersalnej do smaku . Na wrzątek wrzucamy pokrojoną cukinię i gotujemy ok 3 -4 min . Następnie wyciągamy i układamy na desce ,żeby ostygła. Smarujemy plasterki cukinii chrzanem i zawijamy w nią kawałki kabanosa. Ozdabiamy koperkiem i plasterkiem oliwek czarnych. Podajemy .