Roladki mięsne z wafelkami

Roladki mięsne z wafelkami

Zdjęcie - Roladki mięsne z wafelkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Przepis dostałam od mojej koleżanki i od zrazu wypróbowałam oczywiście nic domownikom nie mówiłam co będzie dzisiaj na obiad. I wszystkim bardzo smakowało każdy się zastanawiał jak ja zwinęłam to mielone w roladki...  polecam, Kamilka dzięki :-)


Zdjęcie - Roladki mięsne z wafelkami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Na 10 roladek

 

  • 2,5 wafla suchego tortowe (duże kwadraty)
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • 2 jajka (jedno do panierki)
  • bułka tarta


Kwadratowe wafle pokroić na cztery części. ,pieczarki pokroić na małe kawałki ,usmażyć na patelni - wymieszać z mięsem. Dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek oraz jajko można dodać jeszcze starty ser żółty ale to nie jest konieczne. Wszystko wymieszać i wyłożyć na wafle - odstawić na ok 15 minut. Następnie każdy kawałeczek zwinąć w rulonik maczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z obu stron.


Podawać do ziemniaczków lub jak przystawkę na imprezkę na zimno.

Smacznego


Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów