Racuszki drożdżowe- śniadaniowe

Racuszki drożdżowe- śniadaniowe

Ostatnio przechodzę przez jakąś fazę śniadaniowych placuszków. To pewnie po trochu wina pięknych truskawek, na które sezon jeszcze trwa, i mojej ochoty, aby już od rana nimi się delektować.

Tym razem usmażyłam drożdżowe racuszki, naprawdę szybkie w przygotowaniu, świetne także na zimno.

Zdjęcie - Racuszki drożdżowe- śniadaniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Racuszki drożdżowe- śniadaniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Racuszki drożdżowe- śniadaniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Racuszki drożdżowe- śniadaniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Racuszki drożdżowe- śniadaniowe

Agata, 25 czerwca 2012

Zdjęcie - Racuszki drożdżowe- śniadaniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Drożdże połącz z letnim mlekiem i cukrem. Odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce.

Połącz z pozostałymi składnikami (zrobiłam to po prostu widelcem).

Miskę z ciastem przykryj ściereczką, odstaw na ok. 30 minut, ciasto po tym czasie powinno podwoić swoją objętość. Placuszki smaż na małej ilości tłuszczu, nakładając na patelnię po pełnej łyżce ciasta, na złoty kolor.

Kategorie przepisów