Racuchy z borówkami – bez laktozy

Racuchy z borówkami – bez laktozy

Dziś mam dla Was kolejny przepis na borówkowe pyszności!

Póki owoce są na targach trzeba z nich korzystać!

Są nie tylko bardzo smaczne , ale i przynoszą organizmowi wiele korzyści!

Mają największą zawartość przeciwutleniaczy ze wszystkich owoców deserowych – wspomagają odporność i zapobiegają infekcjom.

Są ważnym czynnikiem w profilaktyce antynowotworowej.

Wspomagają prawidłowe działanie układu moczowego ..

Można tak wymieniać i wymieniać!

Ukryte w przepysznych racuszkach tworzą fantastyczne dania  zarówno na leniwe śniadanie , jak i słodki obiad do zjedzenia np. pod gołym niebem!

Polecam!

Zdjęcie - Racuchy z borówkami – bez laktozy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI :

* mąka pszenna – 1 szkl

* mleko sojowe – 1 szkl ( oczywiście osoby tolerujące laktozę mogą użyć zwykłego )

* cukier trzcinowy – 3 łyżki

* sól – 1 szczypta

* borówki – ok. 150 g

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* olej do smażenia

* cukier puder do posypania

Zdjęcie - Racuchy z borówkami – bez laktozy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

W misce mieszamy suche składniki , a następnie dodajemy mleko ( ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli tak nie jest dolewamy mleka lub dosypujemy mąki ).

Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy porcję ciasta , posypujemy obficie borówkami i smażymy z jednej i drugiej strony na złoto.

Podajemy posypane cukrem pudrem!

Smacznego!

Zdjęcie - Racuchy z borówkami – bez laktozy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów