Puszysta jajecznica chrzanowa

Puszysta jajecznica  chrzanowa

Dzisiaj proponuję coś z serii specjały poranne. Jeśli do zwykłej jajecznicy dodamy odrobinę chrzanu i jogurtu i zamiast tradycyjnego smażenia przygotujemy ją na parze otrzymamy wyśmienite śniadanie. Pomysł pochodzi z Kuchni.

Zdjęcie - Puszysta jajecznica  chrzanowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Na garnku z gotującą się wodą ustawić stalową miseczkę o cienkich ściankach. Wbić jajka i lekko ubijać, aż powoli zacznie się ścinać. Po 2-3 minutach jajecznica powinna być gotowa. Dodać chrzan i jogurt, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu.

Smacznego:)

Kategorie przepisów