Puszysta jajecznica chrzanowa

Dzisiaj proponuję coś z serii specjały poranne. Jeśli do zwykłej jajecznicy dodamy odrobinę chrzanu i jogurtu i zamiast tradycyjnego smażenia przygotujemy ją na parze otrzymamy wyśmienite śniadanie. Pomysł pochodzi z Kuchni.

Zdjęcie - Puszysta jajecznica  chrzanowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Na garnku z gotującą się wodą ustawić stalową miseczkę o cienkich ściankach. Wbić jajka i lekko ubijać, aż powoli zacznie się ścinać. Po 2-3 minutach jajecznica powinna być gotowa. Dodać chrzan i jogurt, wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

Jajko pieczone w bułce

Jajko pieczone w bułce

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Dutch baby- puszysty, pieczony omlet
4

Dutch baby- puszysty, pieczony…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pasta jajeczna na kanapki
6

Pasta jajeczna na kanapki

Anna Anna
Słodko - gorzki świat

Jajka w koszulce i sos holederski
3

Jajka w koszulce i sos holeder…

Ciachomania Ciachomania
Ciachomania

Omlet ze świeżymi ziołami i groszkiem
2

Omlet ze świeżymi ziołami i gr…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Śniadanie w bułce
2

Śniadanie w bułce

vesenka vesenka
Kuchnia na obcasach