Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach

Kolejny piątek (ale ten czas leci) i kolejny przepis na łososiowego pstrąga.
Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
  • ok 500 filetu z pstrąga łososiowego
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • kawałek dyni hokkaido
  • słodki sos chilli
  • olej
Zdjęcie - pstrąg łososiowy w chilli na warzywach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Łososia pozbawić skórki. Zamarynować w słodkim sosie chilli, minimum godzinkę. Marchewkę obrać, pora oczyścić i pokroić w julienne. Dynię pokroić na cieniuteńkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę, pora i dynię. Szybko przesmażyć aby lekko zmiękły. Łososia usmażyć na patelni grillowej. Podawać położonego na warzywach.

Przepisy z tych kategorii

Dorsz marynowany  w maślance
3

Dorsz marynowany w maślance

figmara figmara
figowe smaki

Pieczony łosoś z imbirem i pieprzem  cytrynowym

Pieczony łosoś z imbirem i pie…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Łosoś w marynacie z octu balsamicznego i miodu
1

Łosoś w marynacie z octu balsa…

figmara figmara
figowe smaki

Pieczony łosoś sezamowy
2

Pieczony łosoś sezamowy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Łosoś teriyaki
2

Łosoś teriyaki

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Łosoś miodowy
6

Łosoś miodowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog