Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach

Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
Kolejny piątek (ale ten czas leci) i kolejny przepis na łososiowego pstrąga.
Pstrąg łososiowy w chilli na warzywach
  • ok 500 filetu z pstrąga łososiowego
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • kawałek dyni hokkaido
  • słodki sos chilli
  • olej
Zdjęcie - pstrąg łososiowy w chilli na warzywach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Łososia pozbawić skórki. Zamarynować w słodkim sosie chilli, minimum godzinkę. Marchewkę obrać, pora oczyścić i pokroić w julienne. Dynię pokroić na cieniuteńkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić marchewkę, pora i dynię. Szybko przesmażyć aby lekko zmiękły. Łososia usmażyć na patelni grillowej. Podawać położonego na warzywach.

Kategorie przepisów