Potrawka z piersi kurczaka z kurkami, groszkiem i papryką

Potrawka z piersi kurczaka z kurkami, groszkiem i papryką
przepis:

2 piersi z kurczaka

1 papryka

20 dag kurek

pół szklanki mrożonego zielonego groszku

1 szalotka

pół łyżeczki cząbru

sól, pieprz

olej

śmietana

1 łyżka mąki ziemniaczanej

Kurki oczyścić i umyć.

Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w paski.

Cebulę pokroić w piórka.

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso.

Mięso zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju krótko podsmażyć cebulę i kurki. Następnie dodać paprykę i groszek i mięso. Podlać trochę wodą, dodać, sól, pieprz, cząber i dusić do miękkości.

Sos zagęścić mąką, dodać śmietankę.



Zdjęcie - Potrawka z piersi kurczaka z kurkami, groszkiem i papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów