Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem

Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem

Zdjęcie - Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ale patelnia! W upalne dni rozgrzewanie piekarnika nie jest dobrym pomysłem. Co zrobić jeśli nabierzemy ochoty na domowe pieczywo? Proponuję zrobić szybkie pomidorowe podpłomyki z patelni.

Czas całkowity: 24 min
Czas wyrastania: 0 min
Czas wypieku: 16 min

Składniki :

  1. mąka pszenna typ 650 - 300 g
  2. sól - 1,5 łyżeczki
  3. oliwa - 1 łyżka
  4. soku pomidorowego - 200 g
  5. ziaren słonecznika - 50 g
  6. gałązka bazylii - 1 szt.

Potrzebne narzędzia:

Przepis:
1. Do misy wsypujemy mąkę, ziarna słonecznika, sól. Dodajemy oliwę i sok pomidorowy, krótko mieszamy do połączenia składników.
2. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 4 części.
3. Z każdej części robimy kulę, cienko je wałkujemy na oprószonym mąką blacie.
4. Podpłomyki wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię. Można ją ewentualnie skropić oliwą. Smażymy po 2 minuty z każdej strony.

Zdjęcie - Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pomidorowe podpłomyki ze słonecznikiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów