Polędwica wieprzowa z fenkułem

Polędwica wieprzowa z fenkułem
przepis:

 .

1  polędwica wieprzowa

1 fenkuł 

sól, pieprz

1 łyżka posiekanego tymianku

olej

Polędwicę opłukać, osuszyć, pokroić na plastry, lekko zbić, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na pół  godziny.

Fenkuł  opłukać, przekroić wzdłuż, wykroić głąb, pokroić.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim z obu stron polędwicę. Zdjąć z patelni, przełożyć do garnka.

Na pozostałym tłuszczu  obsmażyć fenkuł. Przełożyć go do mięsa, podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości.

Zdjęcie - Polędwica wieprzowa z fenkułem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów