Placuszki makaronowe z zupek chińskich

Placuszki makaronowe z zupek chińskich
  • SKŁADNIKI :
  • * zupa chińska ( rosół ) - 1 op
  • * papryka - 1 szt
  • * cebula - 1 szt
  • * por - 1 szt
  • * jajko - 1 szt
  • * mąka - 2 łyżki
  • * olej do smażenia

Tak , dobrze czytacie – zrobiłam placuszki / kotleciki ze znanych chyba wszystkich zupek chińskich!

Łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne!

Są świetnym pomysłem w te dni , kiedy nie wiemy co zrobić na obiad.

Dodatek warzyw – papryki , pora i cebulki sprawia , że są nie tylko smaczne , ale i bardziej sycące.

Podane z ulubionymi sosami , np. czosnkowym i ketchupem zachwycą zarówno dzieci jak i dorosłych!

Polecam!

 Zdjęcie - Placuszki makaronowe z zupek chińskich - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Zupę chińską zalewamy odrobiną wrzątku ( tak by tylko lekko pokryła makaron ) , dodajemy przyprawy , mieszamy.

Cebulę i pora drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju.

Paprykę kroimy w kosteczkę.

Przygotowane warzywa dodajemy do napęczniałego makaronu.

Wbijamy jajo , dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy niewielkie kotleciki po 2 minutki z każdej strony.

Odsączamy na papierowym ręczniku , podajemy gorące.

Smacznego!

Zdjęcie - Placuszki makaronowe z zupek chińskich - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów