Placki ziemniaczane z łososiem
Tych którzy uwielbiają placki ziemniaczane zachęcać, ani przekonywać nie trzeba wcale. Posypane cukrem, z gulaszem, czy jak kto woli... Tym razem z łososiem, śmietaną i koperkiem do smaku. Smacznego :)
Składniki: 6 dużych ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, mąka do zagęszczenia, sól, łosoś wędzony, śmietana 18%, koperek
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zetrzeć również obraną cebulę. Wymieszać z jajkiem. Dodać nieco soli i mąki do zagęszczenia. Placki smażyć na rozgrzanym oleju. Na każdym z placków położyć kawałek łososia wędzonego, łyżeczkę śmietany, przyozdobi koperkiem Podawać na ciepło.
Składniki: 6 dużych ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, mąka do zagęszczenia, sól, łosoś wędzony, śmietana 18%, koperek
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zetrzeć również obraną cebulę. Wymieszać z jajkiem. Dodać nieco soli i mąki do zagęszczenia. Placki smażyć na rozgrzanym oleju. Na każdym z placków położyć kawałek łososia wędzonego, łyżeczkę śmietany, przyozdobi koperkiem Podawać na ciepło.