Pikantna sałatka ryżowa

Tę sałatkę stworzyłam sama, kiedy z obiadu został mi ryż, a w szafce znalazłam puszkę kukurydzy, której termin przydatności już dobiegał końca.

Składniki:

250 g ryżu ugotowanego na sypko

puszka kukurydzy

3 ogórki konserwowe

3 jajka ugotowane na twardo

2 łyżki marynowanej papryki chilli

1 mała cebulka, drobno posiekana (niekoniecznie)

majonez

pieprz, sól

Kukurydzę odsącz na sicie. Jajka i ogórki posiekaj w niedużą kostkę, a paprykę chilli drobno pokrój. Dodaj ryż, wszystko dokładnie wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku.

Sałatka powinna postać w lodówce jakieś 2-3 godziny przed jedzeniem.

Zdjęcie - Pikantna sałatka ryżowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy