Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem
Moja propozycja na obiad. Smaczny kotlecik z pieczarkami pod plastrem sera.


Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

składniki
4 piersi z kurczaka
15 dag pieczarek
1 łyżeczka masła
olej ryżowy
4 plastry sera zółtego
przyprawa do kurczaka
jajko
2 łyżki mąki

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i lekko rozbijamy. W misce mieszamy jajko z mąką i przyprawą do kurczaka.Mięso moczymy w cieście i smażymy na złoto. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na masełku lekko soląc do smaku. Kiedy smażymy drugą stronę kotleta układamy na niej plasterki pieczarek , nakrywamy serem i przykrywamy patelnię . Po kilku minutach jak ser roztopi się mięso jest gotowe.

Zdjęcie - Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów