Pierś z kurczaka z dynią i brokułami

Pierś z kurczaka z dynią i brokułami
przepis:

1 pierś z kurczaka

kilka różyczek brokułu

kawałek dyni

kawałek pora

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

1 łyżka słodkiej papryki

0,5 łyżeczki chili

1 łyżeczka pokruszonych nasion kolendry

150 ml mleka kokosowego

olej

Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć, pokroić w paseczki.

Mięso obsypać solą, pieprzem, papryką, chili, kolendrą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku i skropić olejem. Wszystko wymieszać tak aby przyprawy pokryły mięso. Odstawić na pól godziny.

Dynię obrać, pokroić w kostkę.

Por pokroić w krążki.

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki.

Mięso obsmażyć na oleju, zdjąć z patelni.

Na pozostałym tłuszczu podsmażyć dynię, por i brokuły.

Do warzyw dodać mięso i mleko kokosowe. Gotować do miękkości.

Gotową potrawę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Zdjęcie - Pierś z kurczaka z dynią i brokułami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów