Pierś kurczaka z serem, ananasem i żurawiną

Pierś kurczaka z serem, ananasem i żurawiną
Kurczaka z ananasem i serem jadamy w domu od bardzo dawna, ale dopiero przeglądając blog Oli natknęłam się na pomysł, by w samym środku umieścić odrobinę konfitury żurawinowej. I jakkolwiek wcześniej było smacznie, tak z żurawiną okazało się przepysznie :) kwaskowaty dżem stał się taką kropką nad "i" w tym daniu ;)

Zdjęcie - Pierś kurczaka z serem, ananasem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PIERŚ KURCZAKA Z SEREM, ANANASEM I ŻURAWINĄ
4 nieduże filety z piersi kurczaka,
4 plastry ananasa z puszki,
4 plastry żółtego sera np. gouda,
4 łyżeczki dżemu żurawinowego,
sól i pieprz,
olej do smażenia

Filety umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem na kotlety. Posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Usmażyć filety z jednej strony na rumiano, obrócić, zmniejszyć ogień. Na każdy kotlet położyć plaster ananasa, na środek włożyć łyżeczkę żurawiny, a na wierzch nałożyć plaster sera. Patelnię przykryć i smażyć przez chwilę, aż ser się stopi.

Zdjęcie - Pierś kurczaka z serem, ananasem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów