Pierogi z zielonym groszkiem

Pierogi z zielonym groszkiem
przepis:

Farsz do pierogów:

1 szklanka mrożonego zielonego groszku

1 łyżka serka śmietankowego

0, 5 małej łyżeczki suszonej mięty

sól, pieprz

1 łyżka masła

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

ciasto na pierogi

Groszek ugotować w osolonej wodzie, a następnie schłodzić w zimnej wodzie.

Groszek rozdusić widelcem, dodać serek, miętę, sól i pieprz. Wymieszać.

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, nałożyć na nie farsz, zlepić pierogi.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Masło roztopić, dodać orzechy, chwilę smażyć.

Ugotowane pierogi polać masłem z orzechami.

Zdjęcie - Pierogi z zielonym groszkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów