Pierniczki nadziewane konfiturą
Pierwszy raz pokusiłam się w tym roku na nadziewane pierniczki i muszę przyznać, że debiut był udany. Wypróbowałam dwa przepisy. Ten okazał się lepszy. Pierniczki wyszły puszyste i delikatne. Poniżej przepis lekko zmodyfikowany.
Składniki:
Pierniczki można polukrować, oblać czekoladą lub zjeść je na ciepło prosto z blaszki ;) Są przepyszne! :)
Smacznego!
Składniki:
- 2,5 szklanki mąki
- 1 jajko
- 1/2 szklanka miodu
- 1 łyżka masła
- opakowanie przypraw do piernika
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ok 6 łyżek wody
- ulubione konfitury
Pierniczki można polukrować, oblać czekoladą lub zjeść je na ciepło prosto z blaszki ;) Są przepyszne! :)
Smacznego!