Pieczona biała kiełbaska z musztardą francuską

Jakoś ostatnio jestem na fali białej kiełbasy w wersji pieczonej. Nie będę się już rozpisywać że nie lubiłam a teraz lubię. Podaję po prostu przepis.
Pieczona biała kiełbaska z musztarda francuską
Każdą kiełbaskę należy nakłuć ok 10 razy. Kiełbaski zalewamy wrzątkiem i gotujemy 10 minut. Wyjmujemy i każdą smarujemy olejem, układamy w naczyniu do zapiekania. W kubeczku mieszamy płynny miód, chrzan i musztardę, mieszamy aż składniki się połączą. Kiełbaskę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut aż kiełbaski się przyrumienią, przewracamy na druga stronę, wstawiamy na 5 minut, wyjmujemy, smarujemy glazurą i wstawiamy na kolejne 10 minut. Pyszności!
ps. Wiem że podobna wersja już była, ale w trochę innych proporcjach. Zmiana musztardy zwykłej na francuską z gorczycą nadało jej charakteru. Spróbujcie, warto.
Pieczona biała kiełbaska z musztarda francuską
- 6 surowych białych kiełbasek
- 1 łyżka tartego chrzanu
- 1 łyżka musztardy francuskiej z ziarenkami gorczycy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oleju

ps. Wiem że podobna wersja już była, ale w trochę innych proporcjach. Zmiana musztardy zwykłej na francuską z gorczycą nadało jej charakteru. Spróbujcie, warto.