Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy
Smaczne dość szybkie w wykonaniu danie , pasujące na jesienny obiad. Tym razem w roli głównej pęczak dla koloru i zdrowia szpinak i asysta białej grillowanej kiełbasy .
Pęczak ze szpinakiem w asyście białej kiełbasy
Składniki:
1 szklanka pęczaku
1/2 opakowania szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
śmietana 30 %
2 kawałki białej kiełbasy
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy . Na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek z szpinakiem . Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany pęczak , mieszamy. Doprawiamy solą , pieprzem i kilkoma łyżkami śmietany.
Na patelni grillowej podsmażamy plasterki białej kiełbasy . Pęczak ze szpinakiem wykładamy na talerz dodajemy grillowaną kiełbasę i podajemy.