Pęczak z ogórkami kiszonymi i czerwoną cebulą

Pęczak z ogórkami kiszonymi  i czerwoną cebulą
przepis:

1/3 szklanki pęczaku

1 szklanka wody

1 łyżeczka kurkumy

sól, pieprz, chili

2 łyżki oleju

2 kiszone ogórki

1 czerwona cebula

Ogórki pokroić w cienkie plasterki.

Cebulę pokroić w piórka.

Kaszę opłukać pod bieżącą wodą.

W garnuszku zagotować wodę, dodać kurkumę, sól i kaszę. Kaszę pod przykryciem gotować ok. pół godziny aż wchłonie wodę.

Na patelni rozgrzać olej przesmażyć na nim cebulę, następnie dodać ogórki, kaszę i smażyć mieszając 2 minuty. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili.

Zdjęcie - Pęczak z ogórkami kiszonymi  i czerwoną cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów