Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym
Smaczna zdrowa i szybka w przygotowaniu potrawa. Polecam na obiad , wspaniale sprawdza się na lunch w pracy , wystarczy spakować do pojemniczka a potem odgrzać w piecyku. Smakuje na zimno jak i na ciepło .
Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym
składniki
1 szklanka pęczaku
1 garść jarmużu
sól
masło klarowane
czosnek 2 ząbki
3 jajka
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu . Jarmuż myjemy odkrawamy łodygi i kroimy drobno. Czosnek obieramy i siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Na patelni na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z jarmużem. Następnie dodajemy pęczak , mieszamy. doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy pokrojone w dużą kostkę jajko. Lekko mieszamy .
Pęczak z jarmużem i jajkiem gotowanym
składniki
1 szklanka pęczaku
1 garść jarmużu
sól
masło klarowane
czosnek 2 ząbki
3 jajka
Pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu . Jarmuż myjemy odkrawamy łodygi i kroimy drobno. Czosnek obieramy i siekamy. Jajka gotujemy na twardo. Na patelni na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z jarmużem. Następnie dodajemy pęczak , mieszamy. doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy pokrojone w dużą kostkę jajko. Lekko mieszamy .