Pasta z tuńczyka z orzechami

Pasta z tuńczyka z orzechami

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka z orzechami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proste połączenie tuńczyka z orzechami i szybkie w przygotowaniu idealne na śniadanko. Polecam

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
  • 2 jajka ugotowane na twardo 
  • 1 łyżka majonezu 
  • garść orzechów włoskich 
  • 2 łyżeczki soku z cytryny 
  • garść natki pietruszki lub szczypiorku

Tuńczyka odsączyć z oliwy, dodać drobno pokrojone jajka, natkę pietruszki oraz posiekane orzechy. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny na końcu wymieszać z majonezem. 

Podawać z pieczywem.

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka z orzechami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Pasta z tuńczyka z orzechami   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów