Pasta z tuńczyka i jajek
 
            Po 12 latach niejedzenia ryb na nowo odkrywam smak tuńczyka. Okazało się, że nie wywołuje u mnie objawów nietolerancji , przynajmniej w rozsądnych ilościach ;) 
 Matko, jakie to dobre! Chyba zrobię niebawem jakiś makaron z tuńczykiem albo sałatkę. 
 A póki co – zmajstrowałam pyszną pastę kanapkową wg przepisu z blogu Zamieszaj :) 
 
  
 
 PASTA Z TUŃCZYKA I JAJEK 
 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 
 3 jajka ugotowane na twardo, 
 3 niewielkie ogórki konserwowe, 
 1 cebulka dymka (biała część), 
 1 łyżka majonezu, 
 1 łyżka ketchupu, 
 sól i pieprz, 
 posiekany szczypiorek 
 
 Tuńczyka osączyć i razem z jajkami zmielić w blenderze (nie trzeba bardzo dokładnie). Dodać drobno posiekaną cebulę, pokrojonego w małą kostkę ogórka i pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. 
 Gotowe :) 
 
 
 
 
            