Pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami i tuńczykiem


PRZEPIS:
1 puszka gotowej soczewicy
1 mały słoik suszonych pomidorów( wielkość jak po dżemie)bez oleju*
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy dla zaostrzenia smaku opcjonalnie
sól,pieprz,czosnek do smaku
Wszystkie składniki zmiksowałam w malakserze z tym ,że pomidory miksowałam jako pierwsze
Na koniec dosmaczyłam do smaku solą i pieprzem.
Jeżeli pasta bedzie za bardzo gęsta można dodać więcej majonezu
* Pomidory odsączyłam lekko z oleju, a olej przelałam do czystej buteleczki do której dolewam następną porcję oleju z pomidorów suszonych .Taki olej jest świetny do maczania w nim chleba(mniam) i do sałatek .Butelkę z olejem na wszelki wypadek trzymam w lodówce
