Pasta z kurczaka z oliwkami
Tę pastę zrobiłam kilka dni temu jako kolejny sposób na wykorzystanie ugotowanego mięsa z rosołu. Przepis podpatrzyłam na blogu Grumków, jednak dokonałam modyfikacji i zamieniłam marynowany zielony pieprz na oliwki.
Mojej mamie pasta ta średnio przypadła do gustu z powodu lekko ketchupowego posmaku, za to siostra stwierdziła, że to najlepsza pasta, jaką jadła. Ja osobiście jestem na tak :)
PASTA Z KURCZAKA Z OLIWKAMI
150g gotowanego mięsa z kurczaka,
1 łyżka masła,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki pikantnego ketchupu,
3-4 łyżki majonezu,
2 jajka ugotowane na twardo,
6-7 sztuk marynowanych czarnych oliwek,
sól i pieprz
Mięso, jajka, masło, sok z cytryny i ketchup zmiksować na gładką masę, dodając tyle majonezu, aby uzyskać dość gęstą pastę. Dodać drobno posiekane oliwki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i schłodzić.
Mojej mamie pasta ta średnio przypadła do gustu z powodu lekko ketchupowego posmaku, za to siostra stwierdziła, że to najlepsza pasta, jaką jadła. Ja osobiście jestem na tak :)
PASTA Z KURCZAKA Z OLIWKAMI
150g gotowanego mięsa z kurczaka,
1 łyżka masła,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki pikantnego ketchupu,
3-4 łyżki majonezu,
2 jajka ugotowane na twardo,
6-7 sztuk marynowanych czarnych oliwek,
sól i pieprz
Mięso, jajka, masło, sok z cytryny i ketchup zmiksować na gładką masę, dodając tyle majonezu, aby uzyskać dość gęstą pastę. Dodać drobno posiekane oliwki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać i schłodzić.