Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami
przepis:

1 szklanka ugotowanej fasoli

4-5 płatów pomidorów suszonych (w oliwie)

1 ząbek czosnku

1 filecik anchois

sól, pieprz

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować .

Gotową masę polać oliwą od pomidorów i podawać z podpłomykami.

Podpłomyki:

1 szklanka mąki

sól

woda (tyle ile wchłonie ciasto)

Z mąki, soli i wody zarobić ciasto tak jak na makaron.

Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki.

Podpłomyki ułożyć na suchej rozgrzanej patelni i piec najpierw z jednej, a następnie z drugiej strony.

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów