Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami

przepis:

1 szklanka ugotowanej fasoli

4-5 płatów pomidorów suszonych (w oliwie)

1 ząbek czosnku

1 filecik anchois

sól, pieprz

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować .

Gotową masę polać oliwą od pomidorów i podawać z podpłomykami.

Podpłomyki:

1 szklanka mąki

sól

woda (tyle ile wchłonie ciasto)

Z mąki, soli i wody zarobić ciasto tak jak na makaron.

Ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki.

Podpłomyki ułożyć na suchej rozgrzanej patelni i piec najpierw z jednej, a następnie z drugiej strony.

Zdjęcie - Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów z podpłomykami

Pasta z fasoli i suszonych pom…

figmara figmara
figowe smaki

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tar…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Szakszuka z pieczoną papryką i bakłażanem

Szakszuka z pieczoną papryką i…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z młodej kapusty
2

Surówka z młodej kapusty

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Kopytka z pesto z jarmużu
2

Kopytka z pesto z jarmużu

napiecyku napiecyku
napiecyku

Piersi kurczaka w sosie pomidorowym
1

Piersi kurczaka w sosie pomido…

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Szparagi z burratą i migdałami podane z czosnkową oliwą
1

Szparagi z burratą i migdałami…

food² food²
Food Square

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
2

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Grzanka ze szparagami, mozzarellą i szynką parmeńską
1

Grzanka ze szparagami, mozzare…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Burek, börek, byrek, bureki - przekąska z serem feta i botwiną
1

Burek, börek, byrek, bureki -…

food² food²
Food Square

Krakersy amarantusowe

Krakersy amarantusowe

Tyna Tyna
In cooking we trust

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskieg…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu