Pasta z awokado
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- ½ czerwonej cebuli
- ½ małego pęczka natki pietruszki
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka oleju Kujawskiego BIO słonecznikowego tłoczonego na zimno
- ½ limonki
- sól do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Awokado pozbaw skóry i pestek. Przełóż do miski i rozgnieć widelcem na pastę.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Natkę drobno posiekaj.
Krok 3
Do awokado dodaj czosnek, cebulę, pomidory, natkę, wlej olej Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno i sok z limonki. Dopraw solą, wymieszaj.
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Poziom trudności: łatwe