Pasta z awokado

Pasta z awokado
Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ małego pęczka natki pietruszki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oleju Kujawskiego BIO słonecznikowego tłoczonego na zimno
  • ½ limonki
  • sól do smaku
Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Awokado pozbaw skóry i pestek. Przełóż do miski i rozgnieć widelcem na pastę.

Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Czosnek i cebulę pokrój w kostkę, pomidorki w ćwiartki. Natkę drobno posiekaj.

Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Do awokado dodaj czosnek, cebulę, pomidory, natkę, wlej olej Kujawski BIO słonecznikowy tłoczony na zimno i sok z limonki. Dopraw solą, wymieszaj.

Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Poziom trudności: łatwe

Zdjęcie - Pasta z awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów