Pancakes z cynamonem i kakao

Wolny dzień pozwala na celebrowanie śniadania. Jest czas i są możliwości na zrobienie czegoś więcej niż kanapki czy oklepana już jajecznica na milion sposobów.
Pancakes
Mieszamy w misce mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. W drugiej mieszamy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Następnie mieszamy składniki suche i mokre, mieszając trzepaczką na gładką masę. Placuszki mniej więcej 5-7cm średnicy, smażymy na rozgrzanym oleju. Tym razem zostały zjedzone ze słodką śmietaną oprószone kakao.
Pancakes
- 30g roztopionego masła
- 225g mąki
- 2 czubate łyżki proszku do pieczenia
- 2 łyżki brązowego cukru cynamonowego
- szczypta soli
- 300ml tłustego mleka
- 2 jajka
- olej
- słodka śmietana
- kakao
